Rillettes z vepřového masa
Rillettes je masová pomazánka z vepřového masa, které je konfitované v sádle tak dlouho, až se v podstatě rozpadne. Recept pochází z okolí Le Mans ve Francii. Je velmi jemná a naprosto skvělá.
Bude chutnat stejně skvěle natřená na krajíc našeho tmavého chleba, jako na čerstvou bagetu. Doporučujeme s pečenými brusinkami nebo chutney z červené cibule. A nezapomeňte posypat vločkovou mořskou solí.
Více informacíPečlivě vybíráme nebo sami vyrábíme každý produkt v naší nabídce
Produkty, které vyrábíme u nás, máme téměř vždy skladem
Veškerý sortiment e-shopu si můžete prohlédnout a koupit u nás v Kašperských Horách
Nejste si jisti výběrem nebo se chcete na něco zeptat, napište nebo zavolejte
Popis
Rillettes jsou vlastně masová pomazánka z vepřového masa, které je konfitované v sádle tak dlouho, až se v podstatě rozpadne. Přípravu nelze uspěchat a trvá to opravdu dlouho, ale výsledek je natolik geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova!
Připravujeme ji z vepřové plece, bůčku a vepřového laloku. Pěkně pomalu, více než 8 hodin. Pak následuje hodně ruční práce, kdy se musí maso přebrat, rozmělnit, vymíchat a nakonec hotové rillettes sterilujeme ve skleničkách na 85 stupňů.
Žádná chemie, jen poctivé suroviny a ruční příprava, samozřejmě se spoustou lásky ♥
Parametry
- Složení
- vepřová plec, vepřový bok, vepřová lalok, pór, cibule, tymián, hřebíček, pepř, sůl, bobkový list
- Objem
- 260ml
Mohlo by vás také zajímat