Rillettes z vepřového masa

Rillettes je masová pomazánka z vepřového masa, které je konfitované v sádle tak dlouho, až se v podstatě rozpadne. Recept pochází z okolí Le Mans ve Francii. Je velmi jemná a naprosto skvělá.

Bude chutnat stejně skvěle natřená na krajíc našeho tmavého chleba, jako na čerstvou bagetu. Doporučujeme s pečenými brusinkami nebo chutney z červené cibule. A nezapomeňte posypat vločkovou mořskou solí.

Více informací
Dostupnost: Máme skladem 1 ks
Jak vám zboží doručíme?
Osobní odběr - Zásilkovna
3 dny, je-li skladem
Nejvýhodnější doručení na adresu
3 dny, je-li skladem
Osobní odběr v kamenné prodejně
vždy JEN po předchozí domluvě
Česká pošta
Do 5 dnů
Balíkovna na výdejní místo
Do 7 dnů
Nakupte ještě za 2 500 Kč a máte dopravu zdarma
0 Kč 2 500 Kč
129 Kč

Nakupte nad 2 500 Kč a máte dopravu zdarma.
Potřebujete s něčím poradit?
Nevíte si rady s výběrem? Pomůžeme vám.
603 255 563
(po-pá 9:00 - 16:00)
Originály, které jinde nenajdete

Pečlivě vybíráme nebo sami vyrábíme každý produkt v naší nabídce

Naše produkty skladem

Produkty, které vyrábíme u nás, máme téměř vždy skladem

Kamenná prodejna

Veškerý sortiment e-shopu si můžete prohlédnout a koupit u nás v Kašperských Horách

Můžete nám zavolat

Nejste si jisti výběrem nebo se chcete na něco zeptat, napište nebo zavolejte

Popis

Rillettes jsou vlastně masová pomazánka z vepřového masa, které je konfitované v sádle tak dlouho, až se v podstatě rozpadne. Přípravu nelze uspěchat a trvá to opravdu dlouho, ale výsledek je natolik geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova!

Připravujeme ji z vepřové plece, bůčku a vepřového laloku. Pěkně pomalu, více než 8 hodin. Pak následuje hodně ruční práce, kdy se musí maso přebrat, rozmělnit, vymíchat a nakonec hotové rillettes sterilujeme ve skleničkách na 85 stupňů.

Žádná chemie, jen poctivé suroviny a ruční příprava, samozřejmě se spoustou lásky ♥

Parametry

Složení
vepřová plec, vepřový bok, vepřová lalok, pór, cibule, tymián, hřebíček, pepř, sůl, bobkový list
Objem
260ml

Mohlo by vás také zajímat